На кінець минулого року було зафіксовано зниження середньозваженої вартості ліків для гіпертоніків на 12%, на стільки ж збільшено споживання ліків у натуральному вигляді.

Про це йшлося під час планової відеоконференції з регіонами, яка відбулася в Міністерстві охорони здоров'я України, повідомили у прес-службі МОЗ.

Захід пройшов під головуванням заступника міністра, керівника апарату МОЗ Романа Богачова за участю провідних фахівців Міністерства, Держлікслужби, а також начальників управлінь охорони здоров'я із усіх областей України, АР Крим, міст Києва та Севастополя.

За інформацією МОЗ, на сьогодні в Україні майже 12 млн осіб, хворих на гіпертонічну хворобу.

З початку реалізації проекту було виписано більше 1,6 млн рецептів, більше 2 млн хворих почали приймати препарати для лікування гіпертонічної хвороби, близько 515 тис. чоловік звернулося до лікарів за рецептами. Всього у результаті комплексних заходів було додатково виявлено 2 352 тис. хворих, які почали лікування.

Зараз, за ​​ даними Міністерства, більше 3,6 тис. аптечних закладів задіяні у пілотному проекті, до роботи готові долучитися і подали заявки на участь ще кілька десятків розгалужених аптечних мереж із усієї України. Позитивні результати роботи щодо реалізації проекту відзначені у Полтавській, Харківській, Херсонській та Запорізькій областях. Все ще відстають від необхідного для громадян рівня у Дніпропетровській, Донецькій, Львівській областях та у Севастополі.

Однак, як зазначили учасники відеоконференції, перші результати пілоту у цілому дали позитивний результат, і зараз проект вийшов на новий, більш масштабний етап.

Як повідомляв ForUm, уряд прийняв рішення продовжити в поточному році відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250