Уряд РФ вважає недоцільним зараз вирішувати питання про перехід на зимовий час, пропонує поки зберегти нинішній порядок. Про це сьогодні на засіданні уряду РФ сказав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Уряд вважає чергове коригування (часу) у поточний період недоцільним», - сказав Медведєв.

За його словами, результати моніторингів, які проведені урядом РФ за останній час, свідчать, що прихильників літнього часу і тих, хто хотів би повернутися до колишнього порядку переведення стрілок два рази на рік або зафіксувати на постійній основі зимовий час, приблизно однакове, повідомляє «УНІАН».

При цьому російський прем'єр зазначив, що сьогоднішнє рішення - не догма і в подальшому може бути змінене.

«За останні сто років порядок обчислення часу змінювався в нашій країні сім разів. Давайте, не сіпаючись, без зайвої суєти поживемо в цих умовах і будемо далі вести моніторинг загальної ситуації. Ще раз проаналізуємо аргументи експертів, лікарів, позицію громадян, якщо вона буде змінюватися. Зважимо всі за і проти, а поки збережемо існуючий порядок», - додав Медведєв.

Вперше літній і зимовий порядок обчислення часу був введений в Англії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. Перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався в СРСР з 1981 року. В даний час на літній і зимовий час переходять більш ніж у 110 країнах світу.
У червні 2011 року президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про скасування зимового часу на території РФ.

Відразу після цього в Україні почали пропонувати скасувати перехід на літній і зимовий час. 20 вересня 2011 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою встановила з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години. Таким чином, було скасовано щорічне переведення годинників на зимовий і літній час.

Новації у порядку обчислення часу, прийняті Верховною Радою, викликали значний резонанс у суспільстві та в середовищі науковців, бо таке рішення не було узгоджене з фахівцями. Зокрема, вчені стверджували, що рішення Верховної Ради не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і фактично вводить в Україні час третього часового поясу, що суперечить фізико-географічному розташуванню нашої держави і нормам, які діють у більшості країн світу.

Після багатьох звернень науковців та обурення громадян ВР скасувала постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240