Українським політичним силам хоча б іноді необхідно задумуватися про соціальну відповідальність і відповідальності за державу, вважає політолог Кость Бондаренко.

Коментуючи зрив сьогоднішньої сесії Київської міської ради, на якій мав бути прийнятий бюджет міста, Бондаренко зазначив, що «у столиці, фактично, вже почалися вибори до Київради». «Сьогодні політсили, які планують увійти до Київради або ж зміцнити там своє становище, зацікавлені продемонструвати неефективність чинних депутатів. За екстремістськи налаштованою «громадськістю» або «громадськими активістами» стоїть виключно політика - у цьому сумнівів немає. Ці політичні сили мають намір вирішити за будь-яку ціну завдання входження в Київраду і найбільш дієвий варіант для них - максимально погіршити соціально економічну ситуацію в місті на момент виборів, наприклад, зірвавши затвердження нового бюджету», - зазначив Бондаренко.

За словами політолога, «українським політичним силам хоча б іноді необхідно задумуватися про соціальну відповідальність і відповідальності за державу. У Європі, куди нібито всі наші політики так прагнуть, у Сполучених Штатах Америки важко уявити, щоб політик чи політична сила заради досягнення власних вузькополітичних цілей або задоволення політичних амбіцій ставили під удар інтереси держави у цілому і інтереси виборців. Для України, на жаль це стає нормою», - зазначив політолог, додавши, що «цей факт говорить про незрілість української політики», повідомляє «Фраза».

Як повідомлялося, сьогодні у Києві було зірване засідання сесії Київради, на якій депутати повинні були прийняти бюджет. Екстремістськи налаштовані групи людей заблокували входи в будівлю для депутатів і преси. Частина із них увірвалися до Київради, зламавши двері та влаштувавши погром у будівлі.

Як зазначають депутати Київради, найбільш потерпілими від сьогоднішніх подій можна вважати киян, в першу чергу бюджетників, яким в новому бюджеті було передбачено підвищення заробітних плат. Також під питанням залишилося підвищення соціальних гарантій малозахищеним киянам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172