Європейський Союз очікує від України рішучих кроків на шляху підписання Угоди про асоціацію. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на зустрічі з членами українського уряду в Києві заявив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Ми не можемо чекати, вікно можливостей відкрите саме зараз. Важливо не втратити листопадовий термін, адже час у політиці має величезне значення. Час не чекає. Якщо ви подивитеся на політичний календар України та ЄС, ви зрозумієте, що є тільки місяці, а не роки», - сказав Фюле.

Єврокомісар підкреслив, що треба більш рішуче працювати щодо інтеграції України в Європу. «Зараз є історична можливість, вона залежить від вас і від ваших дій і можливості її втілити», - зазначив він.

За його словами, підписання Угоди про асоціацію означатиме, що надалі для подальшого просування України в ЄС не буде перешкод. «Але для цього потрібно вирішити всі питання, що залишилися, реальні кроки мають бути зроблені Україною», - акцентував Фюле.

Також він підкреслив, що чим вищі очікування від проведених реформ, тим важче їх проводити. Тим не менше, за словами єврокомісара, українському уряду необхідно виконувати поставлені перед собою завдання, прописані у дорожній карті. «Потрібно, щоб все було на користь України і її громадян. Основна відповідальність у цьому питанні лежить на уряді», - підсумував Фюле.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326