Моторно-транспортне страхове бюро ініціює підвищення страхового платежу та коригуючих коефіцієнтів за договорами автоцивілки. Про це йдеться в повідомленні МТСБУ.

«Питання необхідності збільшення страхового платежу та коригуючих коефіцієнтів виносилося на розгляд загальних зборів членів МТСБУ ще в 2012 році і було підтримане більшістю голосів членів МТСБУ», - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, МТСБУ направило в Національну комісію з регулювання ринків фінансових послуг пропозиції щодо зміни базового платежу та коригуючих коефіцієнтів.

Такі дії МТСБУ обумовлені змінами в Закон України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», який набув чинності 5 лютого 2013 року, передають «Українські новини».

Основні зміни в законі стосуються введення гарантованих мінімальних виплат за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих за договорами внутрішнього страхування, що укладаються після 5 лютого 2013 року.

У МТСБУ зазначають, що нова система визначення розміру відшкодування дозволить отримати гарантовані мінімуми страхового відшкодування, які розраховуються залежно від розміру мінімальної місячної заробітної плати, що встановлюється на дату настання страхового випадку.

Зокрема, ці мінімуми будуть складати: 1/30 розміру мінімальної місячної заробітної плати за кожний день лікування, підтверджений відповідним закладом охорони здоров'я, але не більше 120 днів, 36 мінімальних місячних зарплат у разі встановлення I групи інвалідності, 18 мінімальних місячних зарплат у разі встановлення II групи інвалідності або визнання неповнолітнього дитиною-інвалідом, 12 мінімальних місячних зарплат у разі встановлення III групи інвалідності.

Крім того, нові положення передбачають виплату моральної шкоди постраждалим в розмірі 5% від страхового відшкодування за збитки, завдані життю та здоров'ю.

Також розширюється коло осіб, які мають право на страхове відшкодування у зв'язку зі смертю годувальника в розмірі 36 мінімальних місячних заробітних плат, встановлених на момент настання страхового випадку.

Нагадаємо, в липні 2012 року Президент Віктор Янукович підписав закон, що вилучає із закону «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» норму, яка регулює систему надбавок або знижок до базової ставки страхового тарифу, за допомогою якої СК коригує страхову премію залежно від того, чи були страхові випадки у клієнта в певний проміжок часу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691