Секретар Київради Галина Герега оголосила, що сьогоднішнє засідання Київради, у ході якого планувалося розглянути бюджет Києва на 2013 рік та Програму соціально-економічного розвитку столиці, зірвано. Причиною називається агресивна поведінка організаторів та учасників мітингу під будівлею Київради, які вимагали вільного доступу у приміщення і сесійну залу.

Нагадаємо, перед початком засідання Київради представники ВО «Свобода» та кілька громадських активістів почали мітинг перед її будівлею, вимагаючи зустрічі з депутатами.

Як повідомляє прес-служба Київради, мітингувальники зламали і заблокували входи у будівлю і депутатський зал: «Робота органу місцевого самоврядування заблокована. Секретаря Київради Галина Герега позбавили можливості відкрити засідання».

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, через незатвердження бюджету постраждають, у першу чергу, кияни, зокрема, працівники бюджетної сфери: вчителі, медики, водії громадського транспорту, працівники міських установ культури, житлово-комунальної сфери та інші фахівці, які отримують зарплату із міського бюджету. Вони недоотримають по 300-360 гривень до своїх нинішніх зарплат. Більше 315 тисяч малозабезпечених жителів міста не зможуть отримати матеріальну допомогу, передає «Фраза».

«Важко навіть уявити, що станеться з містом, якщо 10 тисяч співробітників комунального підприємства «Київпастранс» вийдуть на вулиці вимагати своїх законних зарплат. Заважаючи столичній владі затвердити бюджет, мітингувальники фактично паралізують місто», - додав Крамаренко.

Крім того, зазначають у Київраді, «прийняття Програми соціально-економічного розвитку міста дозволило б у 2013 році утримати позитивні тенденції макроекономічної стабілізації у Києві та забезпечити підтримку життєдіяльності столиці».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175