В України немає підстав оплачувати рахунок у 7 млрд доларів, виставлений ВАТ «Газпром» НАК «Нафтогазу України» за недобір газу у 2012 році. Про це журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

За його словами, Україна вже відповіла РФ, що не визнає цей борг.

«Ми надали офіційну відповідь, що ми не вважаємо за доцільне оплачувати рахунок у 7 млрд. доларів. У нас немає підстав для цього. Ми виконуємо всі умови договору», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, ВАТ «Газпром» заявляє про відсутність будь-яких підстав для зниження для НАК «Нафтогаз України» закупівель природного газу у 2012 і 2013 роках в обсягах менших, ніж це передбачено газовими контрактами 2009 року, у зв'язку з чим «Нафтогазу» у січні був виставлений рахунок на $7,09 млрд за недобір 16,7 млрд.куб.м.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна вважає спірним виставлений «Газпромом» рахунок за газ на 7 мільярдів доларів і готова вести переговори.

26 січня «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 млрд доларів за газ, який Україна не купувала у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268