Віктор Медведчук вважає, що заява європейського комісара Штефана Фюле на адресу співпраці України з Митним союзом витримана у дусі подвійних стандартів ЄС.

«Високопосадові чиновники ЄС вже настільки звикли говорити з позиції «істини в останній інстанції», що, схоже, зовсім втратили здатність усвідомлювати невідповідність своїх декларацій з реальністю», - пише лідер громадського руху «Український вибір» у своєму блозі на сайті «Кореспондент».

При цьому він зазначив, що європейський комісар навряд чи знайомий з принципами, на яких базується співпраця у рамках Митного союзу. Так, всі держави, які беруть участь у МС, володіють правом на свою суверенну торгову політику, однак цього не можна сказати про Євросоюз. «Штефану Фюле має бути добре відомо, що Угода про Асоціацію з Євросоюзом і Договір про ЗВТ для України дійсно означають те, що він говорив: передачу права приймати рішення у Брюссель. Не кажучи вже про те, що повне членство в ЄС позбавляє країну суверенного права не тільки у зовнішньоекономічних, але і в багатьох політичних питаннях», - йдеться у блозі.

Лідер «Українського вибору» з жалем констатує упевненість єврочиновника у своєму праві диктувати волю суверенній державі. «Зі свого боку хотів би порадити європейськими чиновникам не намагатися поставити нашу країну перед єдино можливим вибором, але орієнтуватися на те, щоб знайти таку формулу міжнародної політики, в якій цілком реальним буде взаємовигідна співпраця країн регіону без бюрократичної політики подвійних стандартів», - пише Медведчук . При цьому він нагадав, що Митний союз абсолютно не заважає самій Європі широко розвивати економічні відносини з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244