Політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко прогнозує, що офіційна заява Юлії Тимошенко про висунення єдиним кандидатом від меншості Арсенія Яценюка може посварити опозицію.

«Опозиція повинна мати єдину інформаційну і організаційну політику, тобто якщо вже затівають блокування трибуни, то треба розписати обов'язки кожного, скільки поставляє багнетів та чи інша опозиційна сила на акцію. Це ретельно координується і робиться на початкових етапах, кожна акція повинна передбачати спільний штаб, стратегію. Те, що сьогодні ми бачимо, більше нагадує махновщину у найгірших її проявах, відповідно, ні до чого доброго це не призведе», - вважає політолог.

Бондаренко зазначає, що нескоординованість опозиційних сил може бути викликана останньою заявою Юлії Тимошенко про можливе висунення кандидатом у президенти від опозиції Арсенія Яценюка.

«Що стосується заяви Олександри Кужель, то, наскільки я розумію, у неї була тривала бесіда з Юлією Тимошенко. Може, остання їй і сказала про те, що хотіла б бачити Яценюка кандидатом у президенти від опозиції, піддавати сумніву це я не можу. Але одна справа, коли заяву робить звичайний громадянин, а інша – коли політик, то він повинен брати відповідальність за свої слова. У такому разі відповідна заява навряд чи принесе користь опозиційному табору», - зазначає голова правління Інституту української політики.

Зокрема, на думку політолога, відповідна заява, якщо втілиться в життя, призведе до розколу опозиції.

«Не сумніваюся, що багато хто аплодує заяві. Це і Партія Регіонів, і Кличко з Тягнибоком. Останнім це дає право сказати, що те, що об'єднання опозиції 22 січня минулого року на Софіївській площі вже пройшло. Кожен грає сам за себе. Тепер Тимошенко стоїть у дуже незручній ситуації: вона повинна або підтвердити, або спростувати слова Кужель. У будь-якому разі це принесе мало користі союзникам по опозиції», - підкреслює Бондаренко.

Нагадаємо, раніше Олександра Кужель заявила, що Тимошенко просить підтримати Яценюка як єдиного кандидата на президентське крісло, якщо вона не вийде із в'язниці у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236