Політолог, директор Українського філіалу країн СНД Володимир Корнілов зазначає, що підготовка силових загонів у фракції «Батьківщина» нагадує «марш на Київ» екс-міністра МВС Юрія Луценка.

«Звичайно, поява загонів штурмовиків мало пов'язана з ідеологією «Батьківщини», це методи боротьби. Хоча ми вже давно чули про те, що вони створюють силові загони, готують «марші на Київ». Я хочу нагадати, що такий «марш на Київ», порівнянний з маршем чорносорочечників Муссоліні, у свій час з «Народною самообороною» намагався організувати екс-міністр Юрій Луценко. Де зараз Луценко, ми всі знаємо. Невже «Батьківщина» бажає собі такого ж?

Говорити і заявляти – це одне, а щось конкретне робити – зовсім інше. Вони вміють тільки оплачені мітинги організовувати, та й ті з горем навпіл, адже розраховуються за них далеко не завжди», - говорить політолог.

Разом з тим, на його думку, опозиції не вдасться вести силову боротьбу з владою через очікуваний розкол її меншості.

«Те, що з заявою Тимошенко про висунення Яценюка кандидатом у Президенти, не будуть згодні не тільки в «УДАРі», «Свободі», але й у самій «Батьківщині», очевидно. Адже ми вже зараз бачимо досить критичні заяви у таборі партії Тимошенко на адресу Яценюка, і вже зрозуміло, що чим ближче до виборів, тим більше на нього буде вилито чорного піару. Я не сумніваюся, що ця кандидатура буде під ударом, зокрема, з боку своїх. Не зрозуміло, навіщо ця заява була зроблена зараз. Це передчасно, вона тільки вдарила по Арсенію та прискорила розкол в опозиції», - переконаний Корнілов.

Нагадаємо, що, за інформацією порталу «Коментарі», 4 лютого на засіданні фракції «Батьківщина» було прийняте рішення про створення оперативних груп, які будуть займатися експертним реагуванням і силовим забезпеченням.

Також раніше член фракції «Батьківщина» Олександра Кужель заявила, що Тимошенко просить підтримати Яценюка як єдиного кандидата на президентське крісло, якщо вона не вийде із в'язниці у 2015 році. Політики і політологи піддали сумніву слова Кужель і сприйняли їх як спробу розколоти опозицію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218