Новий держсекретар США обіцяє працювати на новому посту «на благо миру». У ході церемонії приведення до присяги у держдепартаменті в середу він назвав своїм головним завданням «збереження демократії для майбутніх поколінь» у Сполучених Штатах та інших державах.

Ветеран війни у ​​ В'єтнамі, Керрі визнав, що «військовий досвід змінив його погляди на цінність людського життя». «Я хочу працювати на благо миру», - зазначив він, запевнивши у своїй прихильності до «мирного вирішення конфліктів». «Ми будемо продовжувати боротися з тероризмом та екстремізмом», - додав глава зовнішньополітичного відомства.

Він присягав повторно. 1 лютого Керрі привела до присяги суддя Верховного суду США Олена Кейган, при цьому були присутні лише близькі держсекретаря. Цього разу все відбувалося на очах у кількох десятків гостей - відомих політиків і журналістів. Присягу приймав віце-президент США Джозеф Байден. Він нагадав, що вперше Керрі присягав на вірність Сполученим Штатам молодим офіцером у 1966 році. «Навіть сам того не підозрюючи, Джон із самого початку був націлений на те, щоб змінити світ», - вказав Байден, підкресливши мужність, якою, за його словами, Керрі відрізнявся як на полях битв, так і у суспільній діяльності, передає «ИТАР -ТАСС».

Віце-президент коротко означив першочергові завдання нового глави зовнішньополітичного відомства. «Ми відновлюємо наші альянси, у тому числі з найстарішими і найближчими партнерами у Європі», - заявив Байден. «І ми продовжимо протистояти викликам на Близькому Сході, включаючи Іран, у Північній Африці та у Сирії, а також сприяти мирному врегулюванню між ізраїльтянами і палестинцями», - додав він.

Урочиста церемонія тривала близько 40 хвилин і проходила у невимушеній обстановці. Керрі поводився розкуто, особисто вітав багатьох присутніх.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220