Конференція президентів Європарламенту вирішила продовжити місію ЄП в Україні на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським. Про це заявив учора, 6 лютого, на брифінгу у Страсбурзі після конференції президент Європарламенту Мартін Шульц.

«Ми домовилися, що місія повинна бути продовжена. Конференція президентів вирішила одноголосно, що ці дві людини мають продовжити вживати необхідних заходів для поліпшення юридичної ситуації і щоденних умов життя не тільки Юлії Тимошенко, а й усіх інших людей (які перебувають в ув'язненні - Ред.)», - сказав президент Європарламенту.

Він також зазначив, що Європарламент планує продовжити прямі контакти з українським урядом, депутатами і судовими інституціями з метою виконання завдань місії, які полягають у тому числі у поліпшенні умов утримання ув'язнених в Україні, а також у підвищенні рівня їхнього захисту без втручання у політику, передає «УНІАН».

Водночас в офісі президента Європарламенту повідомили, що доповідь місії ЄП щодо України буде підготовлена через 2 місяці. «Доповідь буде випущена через два місяці», - сказали в офісі.

В офісі також зазначили, що на сьогодні граничний термін роботи місії не встановлено.

Як раніше повідомляв ForUm, екс-президент Європарламенту, член наглядової місії ЄП в Україні Пет Кокс подякував прем'єр-міністру України Миколі Азарову за максимальне сприяння у роботі місії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203