Президент України Віктор Янукович доручив уряду і Укрзалізниці опрацювати питання розширення географії проекту «Вікінг». Про це Глава держави заявив на зустрічі з представниками литовських ділових кіл у Вільнюсі, повідомили ForUm'у у прес-службі Президента.

Янукович нагадав, що цей проект почався у 2003 році під час його перебування на посту прем'єр-міністра України (6 лютого 2013 року виповнюється 10 років з початку курсування поїзда комбінованого транспорту «Вікінг»).

Президент підкреслив, що за 10 років у рамках проекту «Вікінг» було перевезено понад 55 тис. контейнерів, відзначивши суттєве збільшення перевезень в останні роки.

Генеральний директор Литовських залізниць Стасіс Дайлідка, у свою чергу, привітав усіх з 10-річчям цього проекту. Він зазначив, що «Вікінг» успішно розвивається. «Економічний ефект прекрасний, цей проект розвивається», - сказав Дайлідка.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович і президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте підписали Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201