Парламентська більшість заявляє, що 19 лютого Верховна Рада України почне працювати. Про це в інтерв'ю телеканалу «Рада» повідомив голова парламенту Володимир Рибак.

Він закликав народних депутатів уникнути провокацій. «Я хочу, щоб ніяких провокацій не було», - сказав спікер. Він зазначив, що Україна є європейською державою, і необхідно уникнути ситуацій, які складалися у парламентах V і VI скликань, коли «все закінчувалося бійнею, бійками».

Рибак повідомив, що запросив лідерів фракцій до себе на нараду завтра о 09:30, щоб знайти вихід із ситуації. За його словами, опозиція «припустилася величезної помилки», оскільки повинна була дати можливість відкрити сесію, тому що «на сесію прийшли багато дипломатів, прийшло керівництво держави».

Голова ВР вважає, що представники опозиції повинні були виступити на сесії, висловити свою позицію, а потім вже блокувати трибуну і президію. Рибак також зазначив, що сьогодні на засіданні фракції Партії регіонів лунали різні пропозиції щодо розблокування роботи парламенту, передає «УНІАН».

«Я говорю: почекай, я з керівниками працюю, дай Боже, домовимося, будемо працювати, але ламати тут двері і все решта - це не парламент, це вже інше збіговисько», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 4 лютого мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що ніколи не дасть дозволу на силове розблокування парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258