Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом під час головування Литви в ЄС і зацікавлена ​​у подальшому розвитку і поглибленні двосторонніх стратегічних відносин з Литовською Республікою.

Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Головою Сейму Литви Відасом Гедвіласом, повідомили у прес-службі Глави держави.

Янукович зазначив, що Україну і Литву пов'язують тісні відносини. «Дуже цінуємо наші стратегічні відносини», - сказав він, підкресливши важливість розвитку їхньої торговельно-економічної складової.

Говорячи про міжнародне співробітництво, Президент подякував Литві за підтримку євроінтеграційних прагнень нашої держави і висловив сподівання на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у поточному році. «Ми б хотіли, щоб у цьому році під час головування Литви в ЄС Україна підписала Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі», - сказав він.

Глава держави нагадав, що для досягнення цієї мети зараз в Україні активно проводяться реформи і йде адаптація вітчизняного законодавства до європейських стандартів.

Голова Сейму Литви, у свою чергу, зазначив, що Україні слід і надалі витримувати динаміку реформ. Він висловив упевненість, що час, який залишився в України до саміту Східного партнерства, що відбудеться в листопаді у Вільнюсі, необхідно ефективно використовувати, адже ще є кілька напрямів, у яких Україні потрібно працювати для наближення до ЄС. «Щоб Вільнюський саміт став успіхом і для України, і для Європи», - сказав Гедвілас.

Він також запевнив Президента, що під час головування України в ОБСЄ вона може розраховувати на підтримку Литви.

Під час зустрічі сторони також обговорили низку питань зовнішньої та внутрішньої політики нашої держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243