Президент Росії Володимир Путін пообіцяв учасникам Архієрейського Собор РПЦ приїхати в Україну на святкування 1025-річчя хрещення Русі, якщо отримає таке запрошення.

Про це він сказав у Кремлі на зустрічі з учасниками Архієрейського собору РПЦ, повідомив «УНІАН» у Росії один із учасників зустрічі.

«Представник Української православної церкви під час свого виступу запропонував Путіну взяти участь у святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Україні, Путін відповів, що якщо отримає таку пропозицію, то обов'язково приїде», - сказав співрозмовник агентства.

Митрополит Бориспільський Антоній повідомив сьогодні на прес-конференції у московському Храмі Христа Спасителя за підсумками Архієрейського собору, що 1025-річчя Хрещення Русі Київ визнав державним святом, і вже створено оргкомітет, який очолив прем'єр-міністр Азаров.

За словами митрополита, на даному етапі пройшло тільки перше засідання оргкомітету, тому поки рано говорити про конкретні заходи програми святкувань.

«Ми дуже сподіваємося, що святкування ще раз засвідчить світові місце наших народів - народів, які об'єднує Російська православна церква», - сказав священнослужитель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220