Учора, 5 лютого, міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов провів робочу зустріч з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінськи.

Міністр висловив сподівання, що зустріч сприятиме подальшому всебічному розвитку двостороннього діалогу між Україною та ЄС і наповнить його максимально конструктивним і прагматичним змістом.

«Євроінтеграційний вектор є незмінним ключовим пріоритетом зовнішньоекономічної політики і внутрішнього розвитку нашої країни. Євроінтеграційна стратегія України, перш за все, спрямована на здійснення системної трансформації і модернізації національної економіки, соціально-економічних реформ», - зазначив Прасолов.

Однією із головних тем, яка обговорювалася під час зустрічі, були питання торговельно-економічного співробітництва та зовнішньої допомоги ЄС.

Ключовим питанням відносин Україна - ЄС є підписання та ратифікація Угоди про асоціацію, невід'ємною складовою якої є положення про зону вільної торгівлі. «Ми очікуємо, що з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС почне діяти її ключовий інноваційний елемент - поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі. Створення зони вільної торгівлі розглядається українською стороною як шлях подальшого взаємовигідного розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною і ЄС та економічної інтеграції», - підкреслив Прасолов.

За словами міністра, з підписанням Угоди Україна бере на себе значні зобов'язання щодо адаптації законодавства, приведенню національних стандартів у відповідність з європейськими, забезпеченню захисту прав виробників і споживачів на європейському рівні.

«Ми усвідомлюємо той великий обсяг роботи, який повинен бути зроблений, і сподіваємося на підтримку з боку Євросоюзу як у рамках програм технічної допомоги, так і безпосередньо фінансових програм сприяння розвитку окремих галузей економіки», - зазначив Прасолов.

Сторони обмінялися думками щодо заходів, пов'язаних з підготовкою внутрішнього ринку до умов роботи у рамках зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Наприкінці зустрічі Прасолов наголосив, що «Мінекономрозвитку докладає максимум зусиль для здійснення системних соціально-економічних реформ з метою наближення нашої країни до європейських стандартів життя, і ми сподіваємося на підтримку цих зусиль з боку ЄС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212