В Україні триває опрацювання Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки.

Про це сьогодні під час брифінгу на засіданні Кабміну повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомили в прес-службі відомства.

Зокрема, документ передбачає низку заходів, які будуть спрямовані на вдосконалення лізингових програм, формування сировинних зон для виробництва дитячого харчування, будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, стимулювання селян виробляти тваринницьку продукцію, перепрофілювання спиртових заводів, здійснення фінансових і товарних інтервенцій, розширення співробітництва з країнами Азії, а також збільшення потужностей олієекстракційних підприємств.

«Україна, за висновками міжнародних експертів, є однією з небагатьох країн, які мають можливості для значного прориву у розвитку агропромислового комплексу, який дозволить зайняти провідні місця на світових продовольчих ринках», - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, протягом наступних двох років планується побудувати і реконструювати 153 тваринницьких комплекси і відповідно збільшити виробництво молока на 3,5%, або на 89 тисяч тонн, реалізація на забій худоби та птиці - на 4,5%, або на 77, 5 тисячі тонн, і створення близько 4 тисяч робочих місць.

Крім цього, в рамках Програми планують перепрофілювати 24 спиртових заводи і відновити роботу 34 підприємств спиртової галузі, додатково завантаживши їх потужності.

Для забезпечення продовольчої безпеки та наповнення інтервенційного фонду пшеницею, борошном, цукром і вершковим маслом, на організованому аграрному ринку будуть здійснюватися товарні та фінансові інтервенції.

«На сьогодні міністерство провело консультації з впровадження значних галузевих проектів і приступило до детального опрацювання техніко-економічного обгрунтування з низкою агрокомпаній і міжнародними аудиторськими та консалтинговими компаніями», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162