У двох районах Закарпатської області майже ліквідували підтоплення сільгоспугідь. Воду залишилося відкачати лише на 10 га, повідомили у прес-центрі ДержНС.

Найближчим часом працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій зможуть відвести воду і з цієї території. У свою чергу, в Міністерстві аграрної політики та продовольства зазначили, що готові надати допомогу аграріям, сільгоспугіддя яких постраждали від паводку.

У результаті опадів і танення снігу і через засміченість дренажної системи та стічної каналізації низинні райони Закарпатської області виявилися підтопленими. Зокрема, водою було покрито близько 100 га сільгоспугідь.

За кілька днів роботи вдалося відкачати воду майже з усіх підтоплених сільськогосподарських земель. Так, зараз залишилося відвести воду з 10 га, що буде зроблено протягом найближчих діб.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вже дав доручення розпочати підготовку до можливих повеней навесні і прокоментував ситуацію, що склалася так:

«Власне, вже зараз ми побачили, що може статися. Днями в Ужгороді було підтоплено 42 двори, в Іршавському районі 10 дворів і 10 гектарів сільгоспугідь, у Мукачівському районі 3 домогосподарства. Що ж сталося? Елементарна безгосподарність і халатність. Дренажні системи і стічна каналізація виявилися засміченими і забитими», - підкреслив глава уряду.

У свою чергу, Міністерство аграрної політики та продовольства пообіцяло допомогти аграріям, чиї сільськогосподарські угіддя опинилися підтопленими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226