Україна незадоволена рівнем співпраці з Європейським енергетичним співтовариством, оскільки ця організація часто не враховує точку зору нашої держави. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив у Вільнюсі на спільній прес-конференції з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте.

«За всі три роки ми не отримали ніякої підтримки, навіть співчуття у питаннях газових форс-мажорних відносин, в які потрапила Україна», - сказав Глава держави.

Він зазначив, що документи, які підписували деякі країни Європейського Союзу, зокрема, з будівництва Південного потоку, прямо впливають на інтереси України. При цьому точка зору нашої держави врахована не була.

«Коли Росія виставила рахунок 7 мільярдів доларів штрафних санкцій, ми сподівалися, що ми також отримаємо коментар з цього приводу з боку Енергетичного співтовариства, - підкреслив Президент. - Ми вже неодноразово надсилали листи з цих питань Європейському енергетичному співтовариству. Жодного разу не отримали відповіді. І це - проблема».

Нагадаємо, 26 січня НАК «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 мільярдів доларів за газ, який Україна не закуповувала в 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296