Міністри оборони Азербайджану та Хорватії Сафар Абієв і Анте Котроманович підписали у середу в Баку меморандум про взаєморозуміння у сфері військово-технічного співробітництв.

Як повідомляє прес-служба азербайджанського оборонного відомства, перед підписанням сторони обговорили перспективи співпраці у сфері ВТС.

Сафар Абієв поінформував хорватського колегу про військово-політичну ситуацію у регіоні, наслідки військової агресії Вірменії щодо Азербайджану.

Міністр сказав, що у разі провалу мирних переговорів з врегулювання конфлікту використання можливостей армії для вирішення проблеми окупації азербайджанських територій буде неминучим, пише «Інтерфакс».

Нагадаємо, Нагірний Карабах - регіон у Закавказзі. Фактично більша його частина контролюється невизнаною Нагірно-Карабаської Республікою, однак, згідно з юрисдикцією Азербайджану, розташована на його території.

За результатами перепису населення Нагірно-Карабаської Республіки 2005 року, чисельність населення в республіці склала 137 737 чоловік, із них вірмен - 137 380 осіб (99,74%). Столиця - Степанакерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216