Україна і Литва мають уже найближчим часом вийти на рівень товарообігу у 1,5 млрд доларів США на рік. Про це заявив Президент України Віктор Янукович після завершення засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Прагнення до товарообігу 1,5 млрд дол - це те завдання, яке ми поставили перед собою на найближчий час», - сказав він.

Президент зазначив, що під час засідання були обговорені торговельно-економічні, енергетичні та гуманітарні питання, а також були визначені пріоритетні завдання на майбутнє.

Янукович підкреслив, що Дорожня карта розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2013-2014 роки і буде визначати всі ці напрями співпраці.

За словами Януковича, під час засідання сторони відзначили значне поліпшення реалізації проекту «Вікінг». «Ми бачимо наші спільні кроки у питаннях транспорту, енергетики. Ми будемо розширювати нашу співпрацю», - сказав він.

Особливу увагу Глава держави приділив співпраці України та Литви на міжнародній арені, зокрема, у взаємодії у рамках головування України в ОБСЄ у 2013 році.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович і президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте підписали Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247