У минулому році позитивне сальдо зовнішньої торгівлі продукцією агропромислового комплексу склало більше 10 мільярдів доларів. Про це сьогодні на брифінгу під час засідання Кабміну повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У 2012 році ми експортували продукції сільського господарства на більш ніж 18 мільярдів доларів. А позитивне сальдо склало більше 10 мільярдів. Тобто ми наростили експорт майже на 40%. І в цьому році продовжиться тенденція до нарощування обсягів експорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування», - зазначив Присяжнюк.

Міністр спрогнозував, що цього року українські аграрії можуть експортувати сільгосппродукції і продуктів харчування на суму 22 мільярди доларів. Так, зараз нарощуються обсяги поставок вітчизняної продукції сільського господарства в країни Азії та Євросоюзу.

«Ми працюємо над розширенням ринків збуту в країнах Азії. Також активно нарощуються обсяги торгівлі з Європейським союзом. А підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС дозволить значно збільшити експорт готової продукції в країни Європи», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195