Обвинувачений в убивстві американського снайпера Кріса Кайла ветеран Едді Рей Рут пояснив своїм родичам мотиви, з яких пішов на злочин. Про це з посиланням на дані поліції повідомляє Associated Press.

За словами сестри Рута та її чоловіка, обвинувачений, приїхавши до них зі стрільбища, де він перебував з Кайлом та його приятелем Чедом Літтлфілдом, розповів, що «не міг довіряти їм, і тому вбив їх, перш ніж вони змогли б убити його». Рут виглядав «божевільним» і говорив, що «люди висмоктували його душу». Крім того, він заявив, що «продав свою душу заради пікапа», очевидно, маючи на увазі автомобіль, який він вкрав у Кайла після вбивства, пише Reuters.

Як стало відомо, Рут і раніше привертав до себе увагу поліцейських. 2 вересня 2012 року Рут погрожував, що вб'є свою сім'ю і себе. Тоді він був доставлений у психіатричну лікарню. Відомо, що в середині січня 2013 року він потрапив туди знову, однак на початку лютого був виписаний і, за словами родичів, «поводився трохи дивно». У нього було діагностовано посттравматичний стресовий розлад.

Едді Рей Рут, якому зараз 25 років, з 2006 року служив у морській піхоті. Він двічі виїжджав у відрядження за кордон - у 2007-2008 роках в Ірак і в 2010 році на Гаїті. Потім він у званні капрала звільнився зі служби. Руту не вдалося знайти нову роботу, оскільки він не зміг звикнути до мирного життя, пише «Lenta.ru».

Ймовірно, намагаючись допомогти Руту знайти себе, Кайл і Літтлфілд взяли його на стрільбище в окрузі Ерат у центральній частині штату Техас 2 лютого. Підозрюваний несподівано відкрив по них вогонь, внаслідок чого від отриманих поранень чоловіки померли. Рут сів у машину Кайла і зник, спочатку заїхавши додому до своєї сестри у місті Мідлотіан.

Кріс Кайл був найкращим снайпером в історії США. Він служив у спецслужбі ВМС Navy SEAL і, за офіційними даними, у ході військових конфліктів знищив сто шістдесят чоловік. У 2009 році він звільнився зі служби і зайнявся приватною охоронною діяльністю, підготовкою персоналу силових відомств.

Кайл також брав участь у роботі благодійної організації з реабілітації ветеранів війн. У 2012 році була опублікована його книга «Американський снайпер. Автобіографія найсмертоноснішого снайпера у військовій історії США».

Нагадаємо, у США загинув відставний головний старшина морської піхоти Кріс Кайл, якого вважали найкращим снайпером в американській історії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287