Гравець жіночої національної збірної України з баскетболу Аліна Ягупова визнана найкращою молодою спортсменкою у цьому виді спорту в Європі. Це стало відомо за результатами голосування вболівальників і журналістів на сайті європейського відділення Міжнародної федерації баскетболу FIBA-Europe, повідомляє офіційний портал федерації.

У відбірковому турнірі Євро-2013 Ягупова була лідером збірної України за кількістю набраних очок (у середньому - 14,3 за матч) і за підборами (6,3), повідомляє «УНІАН».


 
Нагадаємо, що у групі з п'яти команд збірна України посіла друге місце, пропустивши вперед лише команду Білорусі, і завоювала путівку у фінальний турнір європейської першості, який пройде у червні у Франції. На рахунку українок у відбірковому турнірі 5 перемог при 3 поразках.

А на молодіжному Євро (вік гравців не перевищує 20 років), лідер збірної набирала у середньому 26,6 очка, робила 5,1 передачі 10,1 підбора та 3 перехоплення.

Ягупова стала першою на турнірі за очками і передачами. Цей турнір відбувся у серпні минулого року в угорському Дебрецені, і збірна України посіла там підсумкове сьоме місце.

Президент FIBA-Europe Олаф Рафнссон зазначив: «Аліна - одна із найперспективніших молодих гравців в Європі та, я впевнений, зможе зробити собі прекрасну кар'єру у дорослому баскетболі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371