У Києві створять сучасний Центр крові. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час робочого візиту в Київський міський центр крові заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Я думаю, що в другій половині 2013 року ми можемо вийти з підготовчими, а, можливо, й активними діями щодо його добудови. За попередніми розрахунками, вартість такого об'єкта складе близько 64 млн грн», - зазначив він.

За словами Попова, перше виділення коштів з міськбюджету складе 11 млн і наступного року проект буде профінансований повністю.

Попов підкреслив, що актуальність будівництва такого Центру полягає в тому, що в столиці зараз не можуть вироблятися препарати крові, оскільки технології застаріли, а санітарні умови не відповідають нормам.

«Сьогодні у нас є препарати крові річного запасу, але хотілося б виробляти препарати з плазми і в Києві», - сказав глава столичної міськадміністрації.

Нагадаємо, проект реалізується за рахунок реконструкції Київської міської клінічної лікарні №14, яка була припинена ще у 2006 році.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211