Співпраця Земельного банку з Європейським банком реконструкції та розвитку дозволить залучати додаткові кредитні ресурси для аграріїв. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У цьому році має розпочати свою роботу Земельний банк, який дасть можливість залучати додаткові кошти і в синхронізації роботи з Європейським банком реконструкції та розвитку дасть можливість залучати додаткові кредитні ресурси для аграріїв», - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що цього року представники АПК активізують співробітництво з банківським сектором, зокрема, в питанні короткострокових кредитів.

«Власних коштів сільгоспвиробники мають сьогодні 30,5 млрд грн. Це 80% від необхідного, і це десь на півмільярда гривень більше, ніж в аналогічний період 2012 року... Сьогодні сільгоспвиробникам не вистачає близько 8 млрд грн. Будуть запозичені майже 7,7 млрд грн, у тому числі за рахунок залучення банківських кредитів майже 4 млрд грн», - повідомив Присяжнюк.

Також, за його словами, проведення форвардних закупівель Аграрним фондом дозволить направити виробникам ще 291, 6 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210