У п'ятницю, 4 лютого, відбулася перша в рамках візиту місії Міжнародного валютного фонду робоча зустріч керівництва Національного банку України з фахівцями Європейського департаменту МВФ на чолі з керівником місії Крістофером Джарвісом, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Голова Національного банку України Ігор Соркін, привітавши фахівців місії МВФ, повідомив, що позиція НБУ щодо важливості співпраці з МВФ залишається незмінною.

«Ми зацікавлені у відновленні та активізації програмної співпраці з Міжнародним валютним фондом, керівництво якого більшість наших зусиль оцінює позитивно», - зазначив Соркін.


Також він поінформував фахівців місії МВФ про результати роботи банківської системи України і про досягнення значного успіху у виконанні домовленостей, визначених Меморандумом про економічну і фінансову політику.

Джарвіс запевнив, що МВФ задоволений виконанням Національним банком України своїх зобов'язань: «Ми віддаємо належне вашим досягненням у рамках співпраці, особливо хочемо відмітити заходи, спрямовані на підтримку цінової стабільності в країні».

Сторони також домовилися провести низку робочих зустрічей, під час яких детально обговорити проблеми і завдання, пов'язані з подальшим продовженням співпраці України з МВФ.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 січня 2013 р. місія Міжнародного валютного фонду прибула з візитом в Україну і перебуватиме в країні до 12 лютого.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172