На сьогоднішній день Україна проекспортувала 16,5 млн тонн зернових. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«На сьогоднішній ми проекспортували 16,5 млн тонн зернових. Якщо ми збережемо такі ж темпи, я думаю, експорт буде на досить високому рівні - більше 21 млн, це точно. Обмежень ми не прогнозуємо вводити», - сказав міністр.

Що стосується внутрішніх цін на зернові, то, за словами Присяжнюка, ситуація буде стабільною. «Цінову ситуацію на зерно внутрішнього споживання ми забезпечимо за рахунок інтервенцій з Аграрного фонду», - зазначив він.

Також міністр підкреслив, що згідно з кредитною угодою, яку Продовольча зернова корпорація уклала з банком Китаю, отримано 1,5 млрд доларів для проведення форвардних закупівель. «Зернова корпорація в рамках угоди планує 2 млн тонн зернових закупити по форварду і як мінімум 2 млн тонн купити по споту, що дасть можливість додаткового вливання фінансів для сільгоспвиробників», - заявив Присяжнюк.

За його словами, з 15 лютого почнеться робота з підготовки контрактів. До зернової групи увійдуть ячмінь, пшениця як продовольча так і фуражна, і кукурудза.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168