Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автодоріг. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Руйнується дорожнє покриття на міських вулицях, комунальних дорогах, на старих автомобільних дорогах загального користування. Як кажуть, «без сліз» неможливо дивитися на автомобільну дорогу Київ-Одеса, на ділянку дороги Хмельницький - Чернівці т.д. Або спробуйте, наприклад, проїхати від Сум до Києва», - заявив він.

Азаров розпорядився разом з Міністерством фінансів розглянути стан справ у регіонах і терміново надати допомогу там, де місцевих сил недостатньо. «А разом з Укравтодором розробити оптимальний план-графік ремонту доріг державного значення», - заявив він.

За словами прем'єра, і в Укравтодору, і на місцях є потенційні можливості для розгортання робіт з відновлення пошкодженого дорожнього покриття, а також для облаштування доріг і вулиць у населених пунктах. «Зрозуміло, що зараз несприятливі умови для повноцінного ремонту дорожнього покриття. Але, принаймні, ліквідувати небезпечні ділянки і якісно підготуватись до планових ремонтів, і почати їх, як тільки дозволять погодні умови», - підкреслив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що руйнування доріг в Україні відбулося через перепад температур.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

463