У приміщенні Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, відбулося урочисте підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Комісією та «Українською федерацією убезпечення» за участю голови Нацкомфінпослуг Андрія Стасевського, президента Асоціації «Українська федерація убезпечення» Андрія Перетяжка та профільних журналістів .

Меморандумом передбачена активізація співпраці в рамках своєї компетенції, відповідно до Конституції України та чинного законодавства.

Метою Меморандуму є забезпечення розвитку страхового ринку України на принципах економічної ефективності, фінансової стабільності і безпеки, внутрішнього контролю та розкриття інформації, та оптимального поєднання у регулюванні діяльності страховиків механізмів регуляторного впливу з боку держави і саморегулювання з боку ринку.

Перетяжко відмітив позитивну тенденцію в ґрунтовній обробці Нацкомфінпослуг пропозицій від учасників ринку та їх об'єднань, і запевнив, що УФУ та ринок в цілому повністю готові до співпраці з регулятором на основах, зазначених у Меморандумі.

У свою чергу голова Нацкомфінпослуг заявив, що узгодженість позицій регулятора і представників ринку, відображена у Меморандумі, сприятиме досягненню загальної мети - стабільної роботи та розвитку ринку страхування України при оптимальному поєднанні державного регулювання і саморегулювання з боку ринку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213