Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив деяким міністерствам і відомствам активізувати роботу у зв'язку з можливими паводками. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Зима ще не завершилася, синоптики прогнозують ще як мінімум шість тижнів зимової погоди. Балканський циклон принесе в найближчі дні мокрий сніг і зливи в західних, південно-західних, північно-західних областях України. У центральних і північних регіонах також буде сніжно і дощитиме», - підкреслив прем'єр.

Азаров зазначив, що вже на сьогоднішній день в Україні були випадки підтоплення житлових дворів «унаслідок елементарної безгосподарності».

Прем'єр розкритикував той факт, що дренажні системи і каналізація були засмічені. «По-перше, доручаю міністру регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Темнику Геннадію Павловичу за участю Держслужби з надзвичайних ситуацій провести селекторну нараду, і поставити комунальникам завдання, щоб все було розчищено і відремонтовано», - заявив він.

Прем'єр також доручив Міністерству оборони спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій, Мінрегіонбудом, Мінінфраструктури, МОЗ під керівництвом віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула створити оперативний штаб з підготовки заходів для протидії паводкам, а також підготувати розгортання таких штабів у регіонах, де є ризики масштабних паводків .

Крім того, Азаров доручив провести моделювання дій всіх служб і розробити систему інформування населення про можливі загрози і пояснити правила поведінки в екстремальних ситуаціях.

Також прем'єр доручив підготувати техніку, рятувальні засоби, спеціальні бригади для дій в умовах паводку, а також створити запаси матеріалів для будівництва водозахисних споруд.

«Я хочу, щоб всі засвоїли: чітке виконання поставлених завдань має високу ціну. Потрібно захистити майно, а найголовніше - життя людей. Починаючи з наступного тижня, уряд регулярно заслуховуватиме звіти Держслужби з надзвичайних ситуацій», - підсумував Азаров.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227