У березні Міністерство юстиції почне додатковий відбір адвокатів, які надаватимуть громадянам безкоштовну вторинну правову допомогу в кримінальному провадженні. Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, наказ про проведення чергового конкурсу з відбору адвокатів підписав глава відомства Олександр Лавринович.

Конкурс пройде з 11 по 25 березня в три етапи: розгляд конкурсними комісіями заяв і документів претендентів, анонімне письмове тестування, індивідуальні співбесіди.

Як відомо, з 1 січня 2013 року набув чинності Кримінально-процесуальний кодекс України в частині надання безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні. З цього часу безкоштовна правова допомога громадянам надається через спеціально створені центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги через механізм, закладений у Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

На сьогодні в кожній області створені відкриті реєстри адвокатів, що містять переліки юристів, що надають громадянам безкоштовну вторинну правову допомогу. Реєстри знаходяться у відкритому доступі і розміщуються на офіційних сайтах головних управлінь юстиції, а також на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги - http://legalaid.gov.ua/ua/reiestry-advokativ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239