За січень заробітна плата працівникам бюджетної сфери профінансована в повному обсязі. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Найголовніше, що я сьогодні почула від керівників областей - у бюджетній сфері немає заборгованості. Тобто вчителі, лікарі, представники місцевих адміністрацій отримали в січні всю заробітну плату. Ми тримаємо це питання під контролем», - сказала Королевська.

Вона повідомила, що за оперативними даними заборгованість по заробітній платі в цілому по країні за січень скоротилася на 50 млн грн. «За січень заборгованість із заробітної плати скорочено на 50 млн грн. Я сподіваюся, що за лютий вона скоротиться ще на 30-35 млн грн. Очікуємо, що до кінця року заборгованість скоротиться десь на 400 млн грн», - сказала вона.

Королевська також зазначила, що заборгованість по зарплаті працівникам державних підприємств у січні зменшилася на 72,1 млн грн. Серед найбільших боржників підприємств державної форми власності: підприємства «Укроборонпрому» (174,2 млн грн), підприємства Фонду державного майна (52, 2 млн грн), підприємства Мінінфраструктури (30,4 млн грн) і підприємства Агентства державного майна (29, 5 млн грн).

Крім того, Королевська повідомила, що до 15 лютого кожна область має розробити графік погашення заборгованості по заробітній платі. «До 15 лютого ми просимо розробити графік погашення та реструктуризації щодо заборгованості по заробітній платі по кожному підприємству в розрізі областей і затвердити їх у відповідних центральних органах виконавчої влади. До 1 березня такі графіки мають надійти в Мінсоцполітики для узгодження», - сказала міністр.

Найбільші суми заборгованості із заробітної плати зафіксовано в наступних областях:

• Донецькій області – 158,3 млн гривень,

• Харківській області - 102,8 млн гривень,

• у м. Києві - 83,4 млн гривень,

• Луганській області - 66,0 млн гривень,

• Львівській області - 58,2 млн гривень,

• Сумській області - 56,4 млн гривень.

Станом на 1 січня 2012 року заборгованість по заробітній платі становила 977,4 млн грн. Станом на 1 січня 2013 р. заборгованість по заробітній платі становила 893,7 млн грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355