Генеральна прокуратура вимагає від органів міліції реальних результатів розслідування випадків шахрайства з рахунками онкохворих дітей, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

У відомстві зазначили, що останнім часом широкий резонанс у суспільстві набули випадки шахрайського заволодіння коштами громадян, які призначалися для оплати лікування дітей, що страждають онкологічними захворюваннями.

У зв'язку з цим заступником генерального прокурора України проаналізовано стан розкриття вказаних злочинів і направлено лист першому заступнику міністра внутрішніх справ України. У листі, зокрема, йдеться, що такі випадки шахрайства не поодинокі і є в різних регіонах України, а саме в Запорізькій області, Дніпропетровську та Києві. Заступник генерального прокурора також зазначив, що в одному із зазначених випадків особу, яка скоїла злочин, до цих пір не встановлено.

З метою недопущення скоєння нових злочинів і необхідності розкриття вже скоєних Генеральна прокуратура зобов'язала Міністерство внутрішніх справ вжити невідкладних вичерпних заходів для повного і неупередженого розслідування у вказаних кримінальних процесах.

Крім того, про результати виконання вимог органи міліції зобов'язані будуть проінформувати Генеральну прокуратуру України до 5 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330