Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів зустріч із співголовами Мінської групи ОБСЄ, послом РФ Ігорем Поповим, послом Франції Жаком Фором, послом США Іеном Келлі, а також з особистим представником чинного голови ОБСЄ з питань конфлікту, який розглядається Мінською конференцією, послом Анджеєм Каспшіком, під час якої були обговорені шляхи врегулювання нагірно-карабахського конфлікту, повідомляє прес-служба МЗС.

Співголови Мінської групи проінформували Кожару про підсумки зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Вірменії та Азербайджану, що відбулася минулого тижня в Парижі, і під час якої сторони обговорили пропозицію співголів щодо досягнення прогресу у мирному врегулюванні конфлікту, яке було передано на їх розгляд у кінці минулого року, а також бачення можливих заходів відновлення довіри.

Міністр підкреслив підтримку зусиль співголів Мінської групи ОБСЄ, спрямованих на мирне врегулювання нагірно-карабахського конфлікту.

За його словами, пріоритетом для українського головування ОБСЄ є робота зі сторонами конфлікту з метою досягнення прогресу в процесі врегулювання.

Діючий голова ОБСЄ закликав сторони продемонструвати зобов'язання і політичну волю, необхідні для встановлення миру в цьому регіоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245