Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді вилучити з чинного закону «Про захист суспільної моралі» положення про статус та основи діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Як повідомила прес-служба Міністерства юстиції, відповідний законопроект вже був направлений на розгляд парламенту. Якщо депутати проголосують за документ, це означатиме ліквідацію Нацкомісії з питань захисту моралі.
Як заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект розроблявся відповідно до плану виконання Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

Крім того, під час розробки законопроекту уряд виходив з того, що зазначена Комісія фактично дублює повноваження Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з нагляду за дотриманням вимог законодавства, що структура центральних органів виконавчої влади, затверджена згаданим Указом Президента України, не передбачає існування такого органу, як Нацкомісія з питань захисту суспільної моралі.

Нагадаємо, що ліквідувати Комісію ВР намагалася вже двічі - у липні 2012-го і в травні 2011 року, проте прийняти відповідні законопроекти нардепам так і не вдалося.

Отже, чи потрібна Україні дана Комісія і хто, якщо не вона, повинен стежити за моральністю українців, ForUm розпитав у депутатів, соціологів, політологів, журналістів, філософів і самих членів Нацкомісії:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

578