Віце-міністр закордонних справ Литви Вітаутас Лешкевічус закликає глав країн ЄС дати Україні чіткий сигнал щодо мети - підписати Угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі.

«Зона вільної торгівлі створить стійкі економічні вигоди як для ЄС, так і для України. Оскільки ми наближаємося до саміту Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі, Україна повинна переконати, що країна робить прогрес, і ЄС повинен говорити не тільки щодо підписання Угоди про асоціацію, але також повинен почати імплементацію зони вільної торгівлі до ратифікації», - заявив Лешкевічус напередодні засідання Ради ЄС, яке відбудеться 7-8 лютого в Брюсселі, повідомляє сайт зовнішньополітичного відомства Литви у вівторок.

Лешкевічус підкреслив, що під час переговорів щодо зони вільної торгівлі ЄС повинен гарантувати, що відкриття ринків буде однаково вигідним для всіх країн-членів ЄС і для різних секторів економіки, передає «Інтерфакс-Україна».

Литва головуватиме в ЄС у другій половині 2013 року.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431