Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області спільно з полтавськими колегами провели спецоперацію зі звільнення громадянина Сирії, взятого в заручники, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Як наголошується в повідомленні, вісім днів студент Харківського фармацевтичного університету, скутий металевими ланцюгами, провів у приватному будинку в одному з сіл Полтавської області. За звільнення чоловіка зловмисники вимагали від його родичів винагороду.

За допомогою до працівників міліції звернулася дружина викраденого.

Як з'ясувалося, організував злочинне угруповання 33-річний житель Полтави, який вирішив збагатитися за рахунок іноземців, що проходять навчання в Україні. Для реалізації задуманого він залучив ще чотирьох своїх товаришів.

Під приводом ведення спільного бізнесу вони заманили іноземця в Дніпропетровськ для обговорення нібито всіх нюансів, пов'язаних з перспективною справою.

Чоловік, нічого не підозрюючи, поїхав на зустріч... У місці переговорів псевдо-компаньйони напали на нього, відібрали всі особисті речі, в тому числі телефон і паспорт, а потім побили і вивезли в Полтавську область.

Там, довівши потерпілого до знемоги і, погрожуючи вбивством, змусили написати чотири боргові розписки, згідно з якими він нібито раніше позичав у них гроші.

У той же час спільники по телефону зв'язалися з рідним братом викраденого, який проживає у Німеччині, і зажадали 17,5 тис. доларів США, а в разі несплати погрожували позбавити потерпілого життя.

Крім того, на телефон жінки, яка чекала свого чоловіка вдома в Запоріжжі, направили повідомлення, в якому її чоловік просив заплатити 10 тис. доларів США, або передати документи на квартиру в обмін на звільнення.

Співробітникам УБОЗ довелося провести низку оперативних заходів щодо встановлення місця знаходження потерпілого і його викрадачів. У результаті заручник був звільнений, а зловмисники затримані.

Всього злочинцям правоохоронці інкримінують скоєння 4-х злочинів, за скоєння яких суд їх може позбавити волі терміном до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217