Україна сподівається на тісну співпрацю з Венеціанською комісією на кожному етапі конституційного процесу. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо, повідомили ForUm'у в прес-службі Главі держави.

«На кожному етапі конституційного процесу сподіваємося на тісну співпрацю з Венеціанською комісією», - зазначив Янукович. За його словами, оновлена ​​Конституція України повинна бути орієнтована на затвердження людини як найвищої цінності суспільства і держави.

Він зазначив, що серед пріоритетів роботи Конституційної асамблеї - посилення конституційних гарантій прав людини і громадянина, в тому числі реального забезпечення ефективного та незалежного судового захисту прав і свобод, і забезпечення ефективності механізму організації державної влади.

Янукович нагадав, що до Конституційної асамблеї, створеної у травні 2012 року, не увійшли представники опозиційних сил. «Але ми дотримуємося такого принципу, що двері завжди відкриті. Я при кожній можливості запрошую представників опозиційних сил брати участь у Конституційній асамблеї», - сказав Глава держави.

Він підкреслив, що, за рекомендаціями Венеціанської комісії, Конституційна асамблея функціонує як самостійний і незалежний орган.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про Конституційну асамблею» 17 травня 2012 року. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при Президентові України.

Голова асамблеї, перший президент України Леонід Кравчук повідомив, що Конституційна асамблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277