Народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає сьогоднішнє блокування трибуни опозицією, яка бажає ініціювати 80 законопроектів, цирком.

«Це нагадувало якийсь цирк, опозиціонери були більше схожі не на державних службовців, а на босяків. Прийшли в одних сорочках, немов якісь хулігани, які збираються затіяти бійку. А вимога персонального голосування була лише приводом для цього», - зазначає політик.

На підтвердження цього Олійник зазначає, що сьогодні майже всі депутати з більшості були присутні, а тому вимога персонального голосування сьогодні була неактуальною.

«Жодних юридичних підстав для закриття сесії не було, сесійна зала практично повністю заповнена. Виникає питання - а що в Конституції написано, тільки кнопка? При чому тут вона? Сьогодні в коаліції було достатньо людей, щоб проголосувати за будь-яке питання. Просто опозиція вирішила на цьому спекулювати. Занести до парламенту 80 законопроектів, показати, що ти можеш нести якісь корисні ідеї, напевно, важче, ніж проявляти креатив, блокуючи трибуну, і таким чином відволікаючи увагу суспільства. Пояснення просте - опозиція не може запропонувати альтернативний шлях розвитку держави. Давайте говорити чесно - цих 80 законопроектів немає», - переконаний нардеп.

Він зазначає, що в рядах Партії регіонів бракує політичної волі, щоб проголосувати за будь-який пристрій, який фіксуватиме персональне голосування. «Голова регламентного комітету чітко сказав, що «Рада-3», яка була створена у 2002 році, містить як елемент цю сенсорну кнопку. Тому не треба про неї говорити як про щось окреме. «Рада-3» себе вичерпала. Чи варто вводити окремо кнопку або «Раду-4», варто подумати, адже як будь-який технічний пристрій він має пройти перевірку, обкатку. Але ніхто не каже, що ми від цього відмовляємося. У нас достатньо політичної волі, щоб затвердити персональне голосування. Просто це може бути пристрій, який буде визначати відбитки пальців людини, і ніхто інший, крім неї, не зможе проголосувати. Не варто прив'язуватися до цієї сенсорної кнопки. Це просто Яценюк піариться, мовляв, він її вигадав, і хоче, щоб усі швидко забули, що 450 тисяч гривень на її впровадження полетіли на вітер», - додає Олійник.

Нагадаємо, що сьогодні опозиція заблокувала трибуну парламенту, зірвавши тим самим початок сесії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258