Кабінет Міністрів України розробляє програму імпортозаміщення та бюджетозаміщуючі проекти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час відкритої дискусії на тему «Бюджет і банки: чи може держава допомогти відновити кредитування?» заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

«Це начебто негарно звучить. Усі ми - споживачі імпортної продукції, але хочемо скоротити її обсяги. Просто ми розуміємо, що співвідношення платіжного, торгового балансу йде не на користь внутрішніх процесів», - сказала вона.

Крім того, за її словами, Кабмін має намір впроваджувати соціально орієнтовані проекти з кредитування. «На жаль, ми не маємо можливості безпосередньо з бюджету робити великі капіталовкладення, але є таке поняття, як бюджетозаміщуючі проекти. Це буде тимчасова пропозиція кредитів на два-три роки на капітальну реконструкцію. Пріоритетні напрями - енергоефективність, зниження видатків бюджетних установ. Також будуть запропоновані проекти державно-приватного партнерства», - підсумувала Пахачук.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189