Кабінет Міністрів України розподілив повноваження першого віце-прем'єра і віце-прем'єр-міністрів. Про це йдеться в постанові уряду №70 від 4 лютого 2013 року.

Так, згідно з постановою, перший віце-прем'єр-міністр України і віце-прем'єр-міністри забезпечують виконання покладених на Кабінет Міністрів завдань і повноважень у відповідних напрямах діяльності; забезпечують підготовку питань для розгляду на засіданнях уряду; беруть участь у розгляді питань на засіданнях Кабміну, мають право бути присутніми на засіданнях Верховної Ради України та її органів, брати участь у роботі колегій міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, засіданнях Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

А також забезпечують взаємодію Кабінету Міністрів з Президентом України і Верховною Радою України з питань діяльності Кабміну, інших органів виконавчої влади.

Крім того, перший віце-прем'єр-міністр і віце-прем'єр-міністри, здійснюючи покладені на них повноваження, погоджують укладання та розірвання контрактів з керівниками державних підприємств, що належать до сфери управління міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов забезпечує виконання покладених на Кабінет Міністрів завдань і повноважень у сферах аграрної політики та продовольства, економічного розвитку, торгівлі, соціальної політики, фінансів, доходів і зборів, передає «РБК-Україна».

До компетенції Арбузова належать питання забезпечення впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та реалізації Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження зазначеної програми за напрямом «Приватизація й управління державною власністю».

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко забезпечує виконання покладених на Кабінет Міністрів завдань і повноважень у сферах екології, природних ресурсів, енергетики, вугільної промисловості і промислової політики.

До компетенції Бойко належать питання забезпечення впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та реалізація Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження зазначеної програми за напрямом «Реформа енергетики».

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул забезпечує виконання покладених на Кабмін завдань і повноважень у сферах інфраструктури, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

До компетенції Вілкула належать питання забезпечення: впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та реалізація Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження зазначеної програми за напрямом «Електронне урядування»; координації діяльності Держінвестпроекту, Укрєвроінфрапроекту , державної установи «Урядовий контактний центр».

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко забезпечує виконання покладених на уряд завдань і повноважень у сферах культури, освіти, науки, молоді, спорту та охорони здоров'я.

Крім того, згідно з постановою Кабмін затвердив, що у разі відсутності Арбузова його повноваження здійснює Бойко, у разі відсутності Бойко - Арбузов, у разі відсутності Вілкула - Грищенко, у разі відсутності Грищенка - Вілкул.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370