Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що у четвер парламент запрацює і продовжить законодавчо забезпечувати проведені в країні реформи.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на зборах голів обласних рад і Верхової Ради АРК, запрошених на урочисте відкриття другої сесії VII скликання парламенту.

«Я дуже сподіваюся, що у четвер Верховна Рада запрацює», - вкотре наголосив спікер, і додав, що депутати повинні домовитися, а він, як голова ВР, прийме це рішення.

Рибак закликав депутатів усіх фракцій ставитися один до одного з повагою і підкреслив що не порушує Регламент.

«Я виконуватиму Регламент. Я його чітко виконую. Хто б які байки для малолітніх не розповідав», - сказав він.

Він нагадав депутатам, що парламентські вибори вже давно закінчилися, і настав час виконувати свої передвиборчі обіцянки - працювати в залі. «Депутати мають бути в залі і голосувати. Не може хтось? Важко? Займіться іншою справою», - наголосив Рибак.

Він також розкритикував факти перешкоди голосуванню.

«Потрібно голосувати, згоден - не згоден. Не може бути так, що одна частина залу голосує, а друга картки виймає... Раніше всі картками голосували (за інших - Ред.), така була практика у ВР. Давайте її разом ламати», - попросив голова ВР.

Спікер повторно закликав депутатів відкрити сесію ВР і додав, що не сприймає силового розблокування роботи парламенту.

«Кажуть, сьогодні-завтра будемо блокувати. Немає питань. Але хтось казав, що тут бійка буде, і я підтримаю. Не збираюся!».

Нагадаємо, сьогодні мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак з ранку опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що ніколи не дасть дозволу на силове розблокування парламенту.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224