Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку і надалі будуть продовжувати ефективну співпрацю. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Україна традиційно на високому рівні співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку», - зазначив Янукович.

Президент назвав партнерськими відносини України з ЄБРР, додавши, що наша країна робить все для виконання своїх зобов'язань перед цією фінансовою інституцією.

Янукович підкреслив, що в Україні розпочато реалізацію програми реформ. «Безумовно, реформи мають різну швидкість, вони комплексні, охоплюють різні напрями життя, різні сфери. Будь-яка модернізація завжди болюча. Але ми не звертаємо з цього шляху, три роки ми вже займаємося реформами і будемо й надалі йти цим шляхом», - запевнив Президент.

Він зазначив, що проведення реформ в Україні сприятиме стратегічному курсу на європейську інтеграцію.

У свою чергу, Чакрабарті відмітив конструктивну співпрацю між ЄБРР та Україною. «Ми співпрацюємо вже більше 20 років. За цей час у нас реалізовано та реалізується близько 200 проектів, загальний обсяг інвестицій 4,5 млрд євро», - підкреслив він.

Президент ЄБРР зазначив, що торік загальний обсяг інвестицій ЄБРР в Україну склав 950 млн євро (або 1,2 млрд доларів США) у рамках 35 нових проектів.

«Ми цю традицію торік продовжували, підтримували, навіть незважаючи на погіршення економічної ситуації як в Україні, так і за її межами», - сказав Чакрабарті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351