Україна чекає від саміту з ЄС практичних і зрозумілих результатів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Минулого тижня я був у Брюсселі. Мій візит був присвячений підготовці до саміту. Протягом цього тижня в Україну прибуде європейський комісар Штефан Фюле, який тут перебуватиме для того, щоб більш детально підійти до питання підготовки до проведення саміту Україна-ЄС. Ми очікуємо практичних, зрозумілих результатів після саміту. Зокрема, це стосується угоди про асоціацію та проведення реформ в Україні», - зазначив він.

За словами міністра, на саміті також очікується розгляд питань щодо лібералізації візового режиму. «Ми очікуємо, що найближчим часом угода між Україною і ЄС щодо спрощення візового режиму набуде чинності. Зараз Україна перебуває на кінцевій стадії виконання першого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму. Зараз, з початку роботи Верховної Ради, уряд також буде продовжувати вносити необхідні законопроекти», - підкреслив Кожара і висловив надію, що до кінця року перший етап буде завершено.

Він також додав, що у ході саміту будуть обговорюватися питання щодо взаємодії та реалізації Україною програм Європейського Союзу. «Як приклад можу навести те, що минулого тижня у Брюсселі обговорювалося питання щодо підготовки до реконструкції газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, і європейська сторона погодилася прискорити видачу кредитів на ці цілі по лінії Європейського банку в сумі 308 млн. євро», - зазначив він.

Також, за словами Кажари, наприкінці року відбудеться саміт Східного партнерства, і Україна розраховує на підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203