Компроміс у Верховній Раді можливий тільки один - опозиція повинна розблокувати роботу парламенту. Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Ярослав Сухий, повідомляє прес-служба партії.

«Мені поведінка опозиції абсолютно зрозуміла. Відсутність будь-яких конструктивних законодавчих пропозицій нинішня так звана опозиція намагається компенсувати якимось шоу. Намагаючись виправдати себе в очах виборців, вони влаштовують комедії. Це звичайна комедія, тому що ми всі за те, щоб народні депутати голосували особисто. Це, до речі, конституційна вимога. Якби не було цієї причини, вони (опозиціонери. - Ред.) придумали б іншу. Тому що вони тільки обіцяють. Кажуть, що у них то 80 законопроектів, то 40, а фактично їх немає. Вони їх не показали, не зареєстрували. Тому мова йде лише про намагання зробити шоу, причому за рахунок часу, що відводиться нашими платниками податків для роботи Верховної Ради», - сказав регіонал і додав, що така поведінка опозиції неприйнятна.

«Компроміс може бути досягнутий тільки один - вони (опозиціонери. - Ред.) розблокують роботу ВР, і ми починаємо працювати. Йти з опозицією на переговори - з приводу чого? З приводу зрозумілих речей, які записані у Конституції? Це абсурдно!» - зазначив Сухий.

Він також задається питанням, чому лідер опозиції Арсеній Яценюк, який свого часу був головою Верховної Ради, не прийняв тоді рішення щодо забезпечення особистого голосування у парламенті.

«У опозиціонерів сьогодні кілька проектів постанов. Нехай вони самі визначаться між собою, хто з них старший і який проект постанови вони пропонують щодо впровадження кнопки (сенсорної. - Ред.)», - Сказав депутат.

«Люди чекають від нас законопроектів. Сьогоднішній порядок денний ВР відображає масу проблем, які потрібно вирішувати негайно. Про зайнятість населення, про вдосконалення роботи пенсійних фондів, фондів соціального страхування. І я не бачу там законопроектів, які б вносила опозиція. Тому я не розумію, для чого і з якою метою опозиціонери прийшли у сесійний зал», - підсумував Сухий.

Нагадаємо, сьогодні у ВР має відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання. У той же час представники трьох опозиційних фракцій вчора попередили, що робота ВР не розпочнеться, якщо не буде прийнято закон про персональне голосування.

З ранку опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276