Видача Словаччиною довгострокових шенгенських віз для українців – це не узгоджена з Брюсселем позиція. Про це в коментарі ForUm'у заявив політолог, політтехнолог Михайло Погребинський.

«Я думаю, що це не узгоджена з Брюсселем позиція, а, перш за все, обумовлена ​​інтересом Словаччини до того, щоб у цю країну їздили туристи. І зроблено це взимку почасти тому, що зараз саме час для прийому лижників у Словаччині. Ще приблизно два місяці такого хорошого сезону, тобто вони таким чином «спокушають». Мовляв, дивіться, легко отримати шенгенську візу, та ще й на п'ять років. Я не думаю, що це позитив для Брюсселя», - вважає він.

«Хоча я розумію, що який-небудь інший експерт може сказати, що це Брюссель «спокушає» Україну отримати хороший візовий режим, якщо тільки Україна чинитиме правильно і не піде у Митний союз. Можливі й такі версії, але я не думаю, що цей випадок – підстава для подібних припущень», - зазначив політолог.

На його думку, малоймовірно, що така вільна видача віз може призвести до того, що було колись у Польщі, коли за виданими візами, окрім як у цю державу, українці не могли нікуди виїхати.

Нагадаємо, з січня 2013 року Словаччина почала видавати українцям не одноразові, а довгострокові шенгенські візи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217