Причиною вибуху у будівлі нафтової компанії Pemex у Мехіко стало скупчення газу у підвальних приміщеннях одного із корпусів, повідомив у понеділок генеральний прокурор Мексики Хесус Мурільйо Карам з посиланням на остаточні висновки слідства.

Нагадаємо, вибух у центральному офісі Pemex стався 31 січня. У понеділок кількість жертв вибуху зросла до 37 осіб: ще одна потерпіла померла у лікарні. Постраждали понад 120 осіб. Будівлю серйозно пошкоджено.

 
 
За словами Карама, «вибух у будівлі адміністративного комплексу Pemex ... стався через акумуляцію газу у підвалі» корпусу B2, від вибуху кам'яні плити зрушилися і потім обвалилися. «Це стало основною причиною загибелі людей у будівлі», - наводять мексиканські ЗМІ слова Карама, передає РІА «Новости».

 
Він знову підкреслив, що ніяких слідів вибухових речовин у будівлі виявлено не було. У свою чергу, генеральний директор Pemex Еміліо Лосойя повідомив, що співробітники компанії повернуться в адміністративний комплекс, за винятком корпусів B1 і B2, вже в середу, «їхня безпека гарантована».

Як повідомляв ForUm, у Мехіко при вибуху хмарочоса, де розташована штаб-квартира державної нафтової компанії Pemex, загинули як мінімум 25 людей і понад 100 отримали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274