Споруджуване метро в Донецьку потрібно «закрити, засипати і забути», вважає голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький.

Про це він повідомив учора на прес-конференції, коментуючи ситуацію, яка склалася на недобудованих об'єктах донецького метро.

«Я взагалі прихильник повного закриття цієї теми. Кожен рік обходиться у кілька десятків мільйонів просто на підтримку того, що вже побудовано, - сказав Шишацький. - А краще виділити, грубо кажучи, дворічний ресурс, який йде на утримання. Все це закрити, засипати і забути. Ось я цього прихильник».

Голова облдержадміністрації підкреслив, що область не в змозі вирішити проблеми, які виникають щодо утримання або закриття недобудованих об'єктів метро, ​​ передає «УНІАН».

Він зазначив, що вся відповідальність лежить на державі і, зокрема, на Міністерстві інфраструктури України. «Тому що виникає час від часу, і вона є і сьогодні, заборгованість перед шахтобудівниками, які підтримують життєдіяльність споруд, виконують ту ж відкачку води. Є заборгованість з електроенергії, є старіння металу. І ми розуміємо, що зростає небезпека, у тому числі й екологічна», - резюмував Шишацький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248